QUI SOM?:

La Comunitat de Propietaris d’Eden Mar es va construir el 1966 gràcies a la construcció i promoció realitzada per Don Aurelio Jorge Gorriz durant els anys que va durar aquesta gran obra arquitectònica.

L’essència d’Eden Mar sempre va ser la inspiració procedent de la Torre Valentina, edificació construïda a finals del segle XV davant de la platja de Sant Antoni al municipi de Calonge dins la comarca del Baix Empordà, creada per a la defensa costanera davant dels pirates.

Torre Valentina és un monument protegit catalogat de bé cultural d’interès nacional i es distingeix perquè no hi ha un accés des de l’interior a través d’escales o finestres, sinó que s’hi havia d’accedir des de l’exterior.

La filosofia constructiva d’Eden Mar es va basar sempre en la integració a l’entorn de la zona, una de les entrades a la urbanització està dominada per dos dòlmens que fan referència al poblat ibèric establert al segle IV a.c, disposa de dues torres, una de baixa i una altra d’alta. La torre alta d’Eden Mar pretén ser una rèplica moderna a la seva època de la Torre Valentina.

La civilització romana va escollir Sant Antoni de Calonge com a vila d’estiueig als segles II al IV després de Crist i fins ara s’ha mantingut aquest important atractiu per a turisme de tot arreu.

Eden Mar té accés directe a la platja i des d’ella s’albiren les badies de Palamós i Calonge, àrees de grans pescadors. Les seves tres piscines reflecteixen la importància del mar a tota la història per a aquest enclavament únic de la Costa Brava.

Sant Antoni de Calonge és la part marítima del municipi de Calonge que té uns 11.000 habitants i va començar el seu desenvolupament important a finals del segle XVIII gràcies als assentaments de pescadors amb la desaparició de la pirateria a la Costa Brava.

Des d’Eden Mar podem recórrer el Camí de Ronda que uneix Palamós amb Platja d’Aro. Caminant tranquil·lament cap a Platja d’Aro ens trobem amb les torres de Guaita, búnquers de la guerra civil, barraques de pescadors, el Collet, el Forn romà de Treumal, la capella de Sant Jordi, el Cap Roig i les Roques Blanques i molts més llocs amb història.

Des de fa més de 50 anys Eden Mar ha sigut fidel a tota aquesta historia a través dels seus diferents presidents de la comunitat de propietaris que han viscut el pas de varies generacions.